Obecnie coraz częściej mówi się o zdrowym odżywianiu oraz o produktach, które musimy spożywać w większych ilościach

Posted on 19/09/2020 8:00am

Rodacy mają dosyć sporą skłonność do jedzenia mięs. Bierze się to po części z naszej tradycji oraz z położenia geograficznego, w którym funkcjonujemy. Potrzebujemy więcej tłuszczów, ponieważ zdarzają się u nas mroźne zimy.


Mimo tego iż dieta śródziemnomorska jest niezwykle zdrowa, to znów tak dobrze nie sprawdza się w Polsce.


oświetlenia
Source: flickr.com




pszczoła spijająca nektar z kwiatu
Author: Alexandru Panoiu
Source: http://www.flickr.com


trening


Zostało udowodnione analizami, że w chłodnym klimacie wszyscy potrzebują więcej tłuszczów zwierzęcych, żeby prawidłowo funkcjonować. Jednakże, nie zawsze powinien być to przecież drób.

Masz chęć zgłębić opisywany problem pod innym kontem? Jeżeli tak, to najlepszą metodą byłoby kliknięcie w ten link. W tamtym miejscu zweryfikuj szczegóły (http://www.alpaki.pl/).

Przyzwyczailiśmy się do nich, ponieważ jest to dosyć niedrogie mięso i ogólnie dostępne w każdym sklepie. Warto byłoby jednak pomyśleć o zdrowym zamienniku. Rewelacyjnym pomysłem są ryby. Ich konsumowanie zaleca się dzieciom, ponieważ kwasy omega 3 dobrze wpływają na rozwój mózgu. Najlepsze są więc: śledź albo makrela. To dobra wiadomość, ponieważ wszelkie te gatunki można spotkać w naszym morzu. Należy jednak wspomnieć o tym, że istnieją takie gatunki ryb, których powinniśmy unikać. Są to głównie ryby hodowane w stawach w Azji. Niedawno wyciekła informacja w jak niehigienicznych warunkach w Wietnamie hoduje oraz rozmnaża się choćby pangę. Należy jej więc unikać. Jednak nie powinno mieć to wpływu na nasze całościowe jedzenie ryb.


Co najmniej dwa razy w tygodniu powinny lądować one na naszym stole. Na obiad albo na kolację, z patelni albo wędzone - nie ma to żadnego znaczenia. Po prostu należy pokochać ryby i jeść je regularnie, ponieważ są niezwykle zdrowe.

Tags: dom, gatunki, ko, życie